Прочухме се! Изгониха израелски туристи с ритници от Слънчев бряг, скандалът гръмна и по техните телевизии (ВИДЕО)
Венера Върбанова

Клип с агресивно поведение на хотелски шеф от Слънчев бряг е заснет и показан в Израел. Видеото се е завъртяло в новинарските емисии на големите израелски телевизии и вече е една от водещите теми в страната.

На записа, освен грубото отношение, се вижда и как представител на хотела се опитва да вземе мобилния телефон, с който е заснето видеото. На кадрите се вижда мъж, за когото израелските медии съобщават, че е част от екипа на 4-звездния хотел Best Western Plus Premium Inn в българския курорт.

Скандалът е избухнал на 5 юли заради дублиране на стаите. След като е станало ясно, че израелските туристи няма да бъдат настанени в стаята, която са си избрали и са заплатили предварително, се е стигнало до ескалация на напрежението. Нещо повече:

Управителят на хотела си е позволил да скочи на бой

По думите на почетния консул на Израел у нас, чужденците са подали жалба в деня, в който са си тръгнали от България.

В прокуратурата е образувано бързо производство по случая, а управителят на хотела  -Иван Тодоров, е прибран в полицията часове, след като е излъчен клипът.

Не туристите, а клиентът ми е жертвата“, твърди адвокатът на Тодоров.

Междувременно експерти от Министерството на туризма, заедно със служители на Комисията за защита на потребителите, проверяват случая на място. Спешната инспекция е по разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова, която коментира случая така:

Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това.”

От министерството твърдят, че интересът за туризъм у нас от страна на Израел е стабилен и в последните години отбелязва устойчив ръст. Дали тази тенденция ще се запази и след този скандал е трудно да прогнозираме, но едно е сигурно – да привличаме туристи с агресия не става!

Припомняме, че това не е единственият случай. В края на месец юни собственик на заведение в Слънчев бряг буквално заплю руска туристка, след което се оправда с това, че мрази Русия. Жената е била на почивка за първи път в България, а веднага след инцидента се е обърнала към консулството на Русия. То от своя страна е препратило нейната жалба в местната полиция.

Макар почивките в курорта Слънчев бряг да са едни от най-евтините за чужденците от Западна Европа, ако родните хотелиери и рестораньори продължават в същия дух, слухът, че на “Слънчака” няма туристи, няма да е само слух.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.