Жертвите на катастрофата край Своге станаха 19
Георги Борисов

Жертвите на жестоката автобусна катастрофа край Своге станаха 19. Преди дни в университетската болница “Света Анна” е починал 61-годишен мъж. В реанимацията на болницата все още е неговата съпруга, съобщи “Нова телевизия”.

Тежкият инцидент стана на 25 август. Тогава пълен с пътници автобус излезе от пътя и падна върху асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града.

Разследването на фаталното произшествие продължава. Към момента единственият обвиняем е шофьорът на автобуса, който е на свобода под гаранция. От Прокуратурата уведомиха, че 5 технически експертизи и още 15 свидетели са разпитани след инцидента край Своге.

Пътният инцидент доведе и до оставките на трима министри на МВР, Министерство на регионалното развитие и Министерството на транспорта. След протести на местните жители се наложи преасфалтиране на участъка от пътя Своге – София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.