Кралицата забравила рождения ден на сина си
Марина Маринчева

Принц Едуард е четвъртото и най-малко дете на кралица Елизабет II и принц Филип. Наскоро обаче се появи информация, че въпреки, че е бил „бебето“ в семейството, кралицата е забравила рождения му ден, когато е бил в 20-те си години, пише „Дейли Мейл“ (Daily Mail).

Сега графът на Уесекс е на 54 години, а

нов документален филм за живота на децата на кралицата го описва като самотен и чувстващ се не на място в Бъкингамския дворец.

Във филма се казва, че Едуард е бил „пренебрегваният“ трети син. Една година на рождения си ден принцът отишъл да закуси с кралицата и нищо не било казано. Нямало картичка, нямало подарък. Тя не знаела, че е рождения му ден.

Ингрид Сюард, която е писала биография на принц Едуард през 2005 г. разказва, че един кралски помощник е бил наясно, че кралицата е забравила, направил бърз телефонен разговор и принцът имал подарък няколко часа по-късно.

Сюард е категорична, че кралицата щяла да се сети, ако бил 20-ият или 30-ият юбилей на сина ѝ. Авторката отбелязва още, че

„героичният“ ѝ втори син принц Андрю, който се е бил във война, е любимият син на Елизабет II.

Кралицата има традиция, според която е бил засаждан дъб в градините на Бъкинганския дворец, за да отбележи раждането на всяко от децата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.