Идва ли нова рецесия? Борсите в САЩ свалиха котировките
Общество ОРГ

Борсите в САЩ понижиха значително котировките, а икономически експтерти отвъд океана твърдят, че американската икономика е заплашена нова голяма от рецесия.

Напрежение настъпи на стоковите борси по целия свят, идва ли нова световна финансова криза?

Пазарът на облигации за първи път от 2007 г. отбеляза отрицателна тенденция от 2007 г. насам. Всичко това идва на фона на лошите темпове на американската икономика и сериозното влошаване на прогнозите за растеж на големи икономики като на Германия, Великобритания и Китай.

Американски финансисти твърдят, че днешните индикации са същите като тези, предхождащи всяка от последните пет рецесии в САЩ

Както стана ясно, икономическата ситуация в Европа и Китай също не е розова. А дали идва нова финансова световна криза и ще засегне ли тя и нащата страна? Все още е рано да се каже, но определено не е невъзможно, заявяват от Съюза на икономистите в България.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.