Маринела Арабаджиева остава за постоянно в ареста
Общество ОРГ

Маринела Арабаджиева остава в ареста, реши Апелативният специализиран наказателен съд. Тя е обвинена за участие в престъпна група, създадена с цел данъчни престъпления и пране на пари. Останалите участници във въпросната група са съпругът на Маринела – Ветко и сина им – Вълчо Арабаджиев.

Спецапелативният съд отбеляза, че Арабаджиева има здравословен проблем, но на него е било реагирано веднага. Освен това има и разколебаване в обвинението за пране на пари, защото не били събрани достатъчно доказателства.

Защо тогава Маринела Арабаджиева остава за постоянно в ареста?

Според съдебния състав не може да се смята, че Ветко и Маринела са напуснали страната, за да избегнат наказателно преследване, тъй като неговото начало е цели 8 дни, след като са напуснали България.

Те обаче разбрали за преследването и въпреки това не са се явили пред разследващите органи. Това давало основания на съда да не може да бъде убеден, че Арабаджиева няма да има подобно поведение и занапред.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Ветко Арабджиев и Маринела Арабаджиева хванати от испанската прокуратура в къща в Испания
Ветко Арабджиев и Маринела Арабаджиева хванати от испанската прокуратура в къща в Испания

Общество ОРГ

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.