Политически психолог: Ходът на Марешки е ярък пиар
Венера Върбанова

Ходът на “Воля” и Веселин Марешки е ярък пиар.

Това каза в предаването “Плюс-минус” по Нова телевизия политическият психолог Антоанета Христова. Тя коментира обявeнoто намерение на парламентарната група на партия “Воля” да напусне парламента.

“Всичко в момента се върти около евроизборите. Явно на “Воля” им е ясно, че имат минимални шансове на тези избори и това е рязък ход, с който се надяват да им се обърне внимание и да влязат в новините”, заяви още Христова.

“Към момента в Народното събрание има кворум, но този кворум ще зависи от дисциплината в голямата коалиция. Според мен има голяма възможност “Воля” да се върнат в парламента. Чухме Веселин Марешки, който каза, че решението ще бъде взето след провеждането на разговори. Той си оставя отворена врата да се върне в парламента. В момента не можем да говорим за парламент без “Воля”, каза още Антонаета Христова.

“Факт е, че ДПС вече имат по-голяма тежест в парламента и това е отговорност на БСП, а и на “Воля”, ако наистина системно напуснат пленарна зала. За БСП е много важно да спечелят евроизборите, ако ще това да е и с 0,001%. Тактиката на Корнелия Нинова е да няма отпускане. Политическата криза може да дойде от липсата на дисциплина в голямата коалиция и проблемите при ОП”, разкри политическият психолог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.