Станишев пети в листата на БСП след като партията бламира Нинова
Сергей Станишев
Общество ОРГ

След дългото заседание на Националния съвет на БСП вчера, Сергей Станишев отново влезе в листата на партията за евровота, този път обаче изненадващо.
Източници на Общество ОРГ сочат, че влизането на президента на ПЕС в редиците на “избраните” в БСП въобще не е било лесно, като за да се случи това партията е бламирала предложената листа от Корнелия Нинова. Тя пък от своя страна не се е поздравила или говорила със Станишев през цялото заседание. След като Националния съвет пренареди избраниците, листата на БСП за евровота ще изглежда така:

1. Елена Йончева

2. Петър Витанов

3. Цветелина Пенкова

4. гражданска квота Иво Христов

5. Сергей Станишев

6. Иван Кръстев

7. Деница Златева

8. Румен Гечев

9. Момчил Неков

10. гражданска квота Велизар Енчев

11. Димитър Данчев

12. Тодор Стоилов

13. Валери Жаблянов

14. Мариела Модева

15. Десислав Тасков

16. Крум Дончев

17. коал. партньор Емил Георгиев

Изненада в листата, освен Станишев е и президентският съветник – Иво Христов, който попадна на 4-то място в нея.

След късен пост във Фейсбук около полунощ, лидерът на БСП – Корнелия Нинова заяви в личния си профил, че “оттук нататък отговорността за резлутатите е на Националния съвет на БСП”. Така тя се разграничи от “добавянето” на хора извън нейния кръг от доверени лица в листата.

“Господин Станишев е президент на ПЕС И вярваме, че там е полезен е и без да е в ЕП. Има и други хора с желание, но местата са 17”, заяви Атанас Зафиров пред репортер на Общество ОРГ.

“Има очевидна тенденция БСП да се превърне във вождистка партия, в ГЕРБ номер 2.”, заяви Станишев преди вота за определяне на листата вчера, а след него промени тона, като а, че по този начин БСП е доказала, че е най-демократичната партия.

“Всеки ден ГЕРБ създава проблеми, скандали и напрежение. Ние трябва да сме актуални с позицията и с това, което се случва, а се занимаваме със себе си. Моята цел и стремеж беше партията да бъде единна, да бъде амбициозна за постигане на изборна победа. Всичко това, на което бяхме свидетели днес, един много напрегнат Пленум, можеше да бъде избегнато. Искам да благодаря от сърце и искрено на всички тези организации, които ме номинираха и ми дадоха доверие, както и на всички хора в Националния съвет, които застанаха зад мен. Това е изключителна чест. При предишните избори претърпяхме тежка загуба и е нормално да търсим промяна.” завърши бившият министър-председател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.