ДПС регистрира листата си за евровота – Карадайъ и Пеевски я водят
пеевски карадайъ
Общество ОРГ

ДПС регистрира в ЦИК листата си за евроизборите. Водач очаквано е лидерът на партията Мустафа Карадайъ, следван от депутата Делян Пеевски и сегашния евродепутат Илхан Кючук, който е председател и на младежката организация на партията. Четвърти е друг евродепутат от ДПС- Искра Михайлова.

“Ние залагаме на младите. Нашата листа е силна. Тя генерира знание и опит”, коментира на излизане от ЦИК след регистрацията Мустафа Карадайъ.

В листата намират място и бившият екоминистър Станислав Анастасов, който е седми както и друг бивш министър от кабинета Орешарски- Петър Чобанов, на 11-та позиция.

По информация на Общество ОРГ лидерът Мустафа Карадайъ ще се оттегли, за да продължи да оглавява групата на партията в българския парламент. По този начин в Брюксел ще изпратят Делян Пеевски. Очаква се да вкарат още двама евродепутати и това ще са настоящите представители на партията Илхан Кючукк и Искра Михайлова.

Ето я цялата листа:

1. Мустафа Карадйъ

2. Делян Пеевски

3. Илхан Кючюк

4. Искра Михайлова

5. Атидже Илиева- Вели

6. Севим Мусак

7. Станислав Анастасов

8. Сюлейман Сюлейман

9. Антоанета Асенова

10. Гюлфие Парушева

11. Петър Чобанов

12. Сюзан Мехмедова

13. Синан Пехливанов

14. Танер Кабилов

15. Сунай Якуб

16. Ертен Анисова

17. Цветан Енчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.