Депутатът със сричките: Човешко е да се греши, владея 2 езика и мога да чета (видео)
Христина Андреева

 

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов се превърна в централна фигура на днешния парламентарен ден. Причината за това обаче не стана същността на политическите му послания, а начинът, по който бяха отправени.

Апостолов изуми колегите си в пленарна зала, като в рамките на малко повече от минута прочете текст част от законопроекта за физическото възпитание и спорта по изключително странен и трудно разбираем начин. Наложи се председателстващата заседанието Нигяр Джафер да го прекъсне, за да коригира думите му.

 

Видео от изказването моментално плъзна из социалните мрежи и набра популярност. Коментарите варират от обвинения в липса на начетеност, през саркастични теории на конспирацията за първия роботизиран народен представител до предположение, че става дума за най-обикновено притеснение на един млад човек от високата трибуна на парламента.

Стефан Апостолов е на 30 години и кара първия си мандат в НС. Той е професионален футболен съдия и съвместява политическите си задачи с тези на зеления терен, където свири международни срещи. Стефан е син на Апостол Апостолов-Поли – лошо момче от 90-те, бивш рефер и понастоящем кмет на Симитли.

“Владея 2 езика, международен футболен съдия съм, как си мислите, че мога да стигна до тук, ако не мога да чета. А отгоре на всичко чета закон, който е преподреден в комисия. За първи път се запознавам с това четиво, като е преподреден. Нормално, след като съм чел 2 часа, да ми се случи понякога да объркам някоя дума, нали? Човешко е да се греши”, заяви Апостолов.

След това той се обърна към един от журналистите и на свой ред го попита: “Вие, като начален журналист, не сте ли правили грешки?”

Видео от изказването от парламентарната трибуна вчера моментално плъзна из социалните мрежи. Коментарите варираха от обвинения в липса на начетеност през саркастични теории на конспирацията за първия роботизиран народен представител до предположение, че става дума за най-обикновено притеснение на един млад човек от високата трибуна на парламента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.

Може също да харесате

Кметът на Карлово получи условна присъда, сбогува се с кметския пост за 4 години

Районен съд-Пловдив издаде днес условна присъда от три години на кмета на…

Сидеров: Навлизаме в историческа година за Европа, в която не трябва да козируваме

Ако през 2019 г. успеем да преодолеем порока да си пречим един…

Борисов настоява пред Таяни пакета “Мобилност 1” да се разгледа след евроизборите

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди развитието на ситуацията около пакета „Мобилност 1“ с…

Карадайъ: ДПС ще стане първа политическа сила! Ако не в нашето поколение, то в следващото!

  Рано или късно ДПС ще стане първа политическа сила в страната,…

Иван Тотев: Пловдив е готов за домакинството на Европейска столица на годината

След броени часове Пловдив става официално Европейска столица на културата за 2019…

Кои оставки ще поиска Борисов в ръководството на АПИ

КОЙ ще поеме отговорност за тежката катастрофа и смъртта на 5 човека? Ще стигнат ли 1.35 милярда лева за качествена поддръжка?

Започна протестът на превозвачите в Брюксел

Започна протестът на превозвачите срещу пакета “Мобилност” в Брюксел. Българските превозвачи настояват…