Сериен убиец нарисува жертвите си, ФБР търсят по портретите
Венера Върбанова

ФБР публикува рисунки, направени от сериен убиец, с цел някой да разпознае жените, които са сред неговите жертви, съобщава Би Би Си. Самюъл Литъл нарисувал 8 жени и дал подробности къде и кога ги е убил.

Надеждата на властите е, че по този начин може да бъдат разпознати негови жертви, които са останали анонимни или дори не са вписани като жертви на убийство. Рисунките са част от сделка, която властите сключиха със серийния убиец, който беше преместен в друг затвор, в замяна на допълнителна информация за жертвите му.

78-годишният Самюъл Литъл е считан за един от най-опасните серийни убийци в САЩ. След като бил арестуван за друго престъпление, негово ДНК съвпаднало с проби, взети от местопрестъплениията на три убийства на жени от края на 80-те. Полицията заподозряла, че може да са заловили сериен убиец. Литъл първоначално отрекъл, но накрая признал убийствата и казал, че е убил над 90 жени.

Проверката на твърденията му досега е потвърдила 34 от неговите разкази, които били последователни и подробни.

Бившият боксьор повалял жертвите си с удари, след което ги удушавал и изхвърлял телата им в задни улички или край кофи за боклук. Понеже повечето му жертви били проститутки и наркозависими и по телата им нямало огнестрелни рани или други очевидни следи от насилие, много от случаите дори не са били класифицирани като убийства.

Предполага се, че Самюъл Литъл е извършвал убийства без никой да го заподозре в продължение на повече от 35 години, пише БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.