Бойко си призна – в ГЕРБ вoни на мързел и корупция
Общество ОРГ

Речта на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на партийната сбирка продължава да вълнува журналисти и анализатори и днес. Редица депутати, кметове, министри и дори първата дама Десислава Радева се разпознаха в думите му.

От острите му слова се подразбра едно – в ГЕРБ има много мързелива хора, които не се вълнуват какво се случва и на метър от носа им и не защитават интереса на партията, която правила толкова много добро за народа.

До мързела заслужено място получи и корупцията. Борисов припомни за “Суджукгейт” и бившия депутат Живко. “Почистете си къщичките, рано или късно ще избие”, рече лидерът.

През годините много депутати и кметове се сбогуваха с постовете именно заради обвинения в корупция. Сред тях е Димитър Гамишев. Нека да припомним, че и острието на ГЕРБ Делян Добрев също подаде оставка като депутат заради “Кумгейт”, но колегите му не я приеха.

Тези симптоми явно плашат премиера. В акцент в словото му се превърна резултатът от последното социологическо проучване, сподер което “провалените политици” (социалистите б.р.) им дишат във врата.

Борисов дори заплаши колегите си със синята лампичка, която той щял да светне. Дали тази лампичка е синоним на полицейския буркан или просто е синя, заради цвета на партията? Присъстващите разбраха много добре намека…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.