Джамбазки: Марешки говори само лъжи и глупости
Веселин

Зам.-председателят на ВМРО отговори на  критиките на Веселин Марешки за източването на НОИ Силистра пред Общество ОРГ. Според лидера на “Воля”, шефът на институцията е кадър на ВМРО.   

Г-н Джамбазки, Веселин Марешки заяви, че трябва да гледаме на Милен Пенчев като на активист на ВМРО, а не като шеф на НОИ – Силистра.  Пенчев член ли е на вашата партия?

Въпросният човек не е активист на ВМРО. Той в момента е член на друга политическа сила.

Прокуратурата и МВР с мащабно разследване за източване на НОИ

Преди е бил заместник кмет на Силистра, избран от Вашата листа?

Бил е преди 100 години. Марешки е бил в 10 партии преди да основе неговата. Как можем да носим отговорност за човек, който не е част от ВМРО?

Неотдавна Марешки отправи обвинения  и към Александър Сиди, че е рекетирал шефа на басейнова дирекция Пловдив  Георги Семерджиев.  Има ли негативна кампания, която  председателят на “Воля” води спрямо ВМРО и от какво е продиктувана?


Марешки: ВМРО рекетира държавни служители

Депутат на Патриотите се закани да съди Веселин Марешки

Това е плод на ревността и завистта на това лице спрямо неговия нулев рейтинг и се занимава с нас. Като 99% от нещата които казва са или лъжи или глупости. Това са неморално поведение, а и твърдения.

Веселин Марешки изнесе още, че Милен Пенчев е оставил над 12 млн. задължения в общинската хазна на Силистра след мандата си на зам.-кмет от квотата на ВМРО. Запознат ли сте?

Нямам никаква представа. Този човек от години не е в партията. Той си е намерил своя политически път. Твърденията на лицето Марешки са абсолютни глупости, част от една непрестанна атака. Но идват изборите, ще му покажем ясно резултати. Надявам се да бъде водач на листа, за да види реалността.

Очаква се Мария Габриел да бъде водач на евролистата на ГЕРБ. Тя е действащ еврокомисар, а вие евродепутат. Какво е мнението Ви за нея?

ЦВЕТАНОВ ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО: Ето кой е фаворитът за водач на евролистата на ГЕРБ

Успешен български комисар. Активен колега, така че ще бъде сериозен мой опонент на евроизборите.

Вие направихте среща между ВМРО  и СДС, на която трябваше и Петър Москов да присъства. Какво обсъдихте?

За съжаление д-р Москов не можа да дойде. Това беше нашата представа за бъдещето на Европейския съюз и Европа.  Говорихме затова какво според нас трябва да бъде то. Нашата гледна точка затова е традиция, национализъм и родолюбие срещу пускането на нелегални емигранти, крайният либерализъм, хомосексуалната пропаганда в училище. Това са основните разлики между нас и социалистите например. Те знаете, че гласуват за повече миграция, за Истанбулската конвенция, тъй като техния водещ кандидат, г-н Тиберманс много ясно заяви тези неща. Така ние разпознахме и нашите политически неприятели в Европа, това стана на тази среща.

Ангел Джамбазки за гей брошурите: Не може да рекламираш еднополовата любов, не е модерно

В навечерието сме на европейските избори, но ние все още не знаем ОП как ще се явят. ВМРО самостоятелна единица ли ще бъдете?

Тази седмица отново ще има разговори. Ще повторим за пореден път без да се изморяваме, въпреки, че вече това повторение може да стане за българските граждани и избиратели…  Редно е “Обединени патриоти” да се явят заедно на евроизборите. Това изискват интересите на хората, които са ни гласували доверие в парламента. Те очакват от нас да сме обединени, не очакват разделение.

Каква е основната причина за момента да отказвате да се явите заедно? Коя от партиите в коалицията не иска това да се случи?

Трябва да питате останалите колеги. Четири пъти правим срещи или опити за такива с тях, а тяхното ръководство отсъства. Този въпрос е към тях, не към нас. Ние продължаваме да твърдим, въпреки, че сме единствената партия от 3-те, която има действащ Европейски представител, ние продължаваме да бъдем достатъчно търпеливи и любезни, и ще изчакаме да видим дали ще има някакво решение. В края на краищата това не може да продължи до безкрай. Това решение трябва да бъде взето. Дори и по чисто технологични причини, защото съвсем скоро ще настъпят и техническите срокове.

ВМРО тръгват сами в битката за евровота, Джамбазки ще води листата

Вие ли ще бъдете лидер на листата за евроизборите на ВМРО, ако се явявате самостоятелно?

Не е решено. Листата е отворена за политици, общественици, за хора които се интересуват да се докажат. Такива които имат и подходяща биография и интереси в тази сфера. Ние ще се постараем тези хора да получат своето място.

Интервю на Веселин Вълчев, Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.