Защо запорираха сметките на Община Велинград?
Общество ОРГ

Окръжният съд в Пазарджик наложи запор на община Велинград от страна на частен съдебен изпълнител. Мярката се налага заради задължения на общината към частна фирма. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Общинското ръководство в града е обжалвало наложените запори

Запорите са върху вземанията на администрацията от трети задължени лица. Това са общо 34 фирми. Повечето от тях управляват едни от най-големите хотели във Велинград.

Частният съдебен изпълнител иска дължимите от тях плащания да постъпват не в общинската хазна, а директно за покриване на неплатените задължения на общината към фирмата.

От Община Велинград коментираха за Общестгво ОРГ, че “наложеният запор е незаконосъобразен, защото вземанията не са конкретизирани.

От общинската администрация заявиха още, че всички постъпления по Закона за местните данъци и такси представляват публични общински вземания и се изразходват за точно определени цели и само в интерес на местната общност.

Задължението на Община Велинград по дълга е в общ размер на 7 024 702 лв.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.