Заради терасите на Георгиев: Шефът на строителния контрол в София подаде оставка
Венера Върбанова

Шефът на Строителния контрол в Столичната община арх. Влади Калинов се е оттеглил от поста си. Причината е решението му, че няма основание за събарянето на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Според Калинов за терасата и изградените конструкции имало строителни книжа и актът за премахването им, издаден от община Слатина, не бил основателен. Срещу решението на Калинов, обаче, застанаха от Камарата на архитектите, както и кметът на район Слатина.

Проверката ще бъде възобновена. Това увери във фейсбук профила си столичният кмет Йорданка Фандъкова, която написа, че връща за ново разглеждане акта на район “Слатина”, който констатира незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса. Фандъкова каза още, че е поискала и получила обяснения от Калинов за терасата, както и оставката му, която е приела.

Припомняме, че терасата с барбекю на председателя на КПКОНПИ беше част от скандала с апартаментите на властта на преференциални цени.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.