Задържаният бял хакер е натопен, твърди работодателят му
Общество ОРГ

Хакерът, арестуван за кибератаката срещу НАП категорично е натопен и не е отговорен за случилото се. Твърдението е на работодателя на задържания Кристиян Бойков. Шефът на 20-годишното момче се казва Георги Янков и е мениджър на компанията за киберсигурност.

Кристиян е един уникален професионалист. Беше искрено изненадан, когато дойдоха и го арестуваха и въпреки това се държа спокойно. Той е едва на 20 години и въпреки това е зрял. Всички бяхме в шок какво се случва“, казва Георги.

Шефът на хакера е сигурен в невинността му

Фактът, че пробивът е извършен през Windows сам по себе си говори, че го е извършил аматьор. Всички професионалисти работят с Linux“, твърди адвокатът на Кристиян – Георги Стефанов.

Адвокатите ще се борят за това заподозреният да бъде освободен. Иначе, премиерът Бойко Борисов вчера призова извършителят на кибератаката да работи за правителството. Впрочем, доста честа практика в Европа и САЩ.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.