Валери Симеонов пред Общество ОРГ: Марешки е срам за българския парламент
валери симеонов
Веселин

Вчера Веселин Марешки обяви, че парламентарната група на “Воля” напуска парламента. През следващите часове обаче депутатът смени решението си многократно и до крайно такова  така и не се стигна. Като едно от многото си оправдания той изтъкна неизпълнението на управленската програма на “Обединени патриоти”, които са основният му политически враг. Само ден след гръмките обещания за напускане на парламента до предсрочни избори, именно депутатите на “Воля” осигуриха кворума на днешното заседание на парламента.

Ето какво коментира пред общество ОРГ лидерът на ПП “НФСБ” и съпредседателят на коалиция “Обединени патриоти” – Валери Симеонов:

Джамбазки: Марешки говори само лъжи и глупости

Какво мислите за лупингите на Веселин Марешки спрямо мнението му от вчерашния ден и регистрацията на депутатите му в днешния ден?

Жалка работа. Просто унизително. Унизително и срамно за парламента е това. Тук виждаме опитите на един член на Народното събрание, който за съжаление не е с особено голяма политическа култура да привлече вниманието към себе си. Малко ми напомня на оня виц “ще взема да те гръмна, че да ме покажат по телевизията”.

Марешки се “самоуби”, депутатите му осигуриха днешния кворум

Мислите ли, че тези политически лупинги ще донесат някакви позитиви на г-н Марешки?

Ще му донесе, защото Вие медиите му играете по свирката и му обръщате внимание. Това е.

Веско Марешки иска да напусне парламента, но няма желание

Смятате ли, че оттук нататък ще имате проблем с кворума, ако той и неговата парламентарна група не се регистрира?

Той няма къде да ходи, че да не се регистрира.

Тоест, Вие сте сигурни, че той ще се регистрира?

Абсолютно. Нали знаете, че има дело за рекет, за контрабанда има. Има и за дребно хулиганство.

Младен Михов: Oбзалагам се, че от “ВОЛЯ” ще се регистрират

В различните телевизионни сутрешни блокове в които г-н Марешки участва, той подхвърли една реплика към Вас: “Валерката и Каракачанов вчера казаха, че няма да има проблем с кворума. Ще ги видим как ще се оправят сега”, как ще коментирате тези думи?

Няма да влизам в диалог с този човек. Това ме унижава, да слизам на неговото равнище и да му отговарям. Просто за мен това е унизително. Лошото в цялата история е, че този човек минава за представител на бизнеса. А с цялата тази история с която влиза в Народното събрание – криминална, полукриминална и непочтена той просто създава погрешно впечатление за представителите на българския бизнес, а и за депутатите. Хората започват да си мислят, че всички са като него. Това е жалкото.

Партията на Марешки напуска парламента

Той поде една негативна кампания към “Обединени Патриоти” от доста време насам. Атакува не с едно и две неща депутати от Вашата парламентарна група, и най-вече от ВМРО. Има ли някаква причина според Вас?

Естествено. Не смее да се захване с ГЕРБ, а му трябва да свети с определена светлина. Не са много опциите.

Днес той каза, че няма никакви проблеми с ГЕРБ, а има проблеми с “Обединени патриоти”, това което казахте преди малко ли е само причината?

Е, как да няма. Говори за неизпълнение на програмата. Говори за неспазване на управленска програма, а говори само за “Обединени патриоти”. Той ли не е наясно за процента на съдържание в управлението на “Обединени патриоти”. Той ли не е наясно коя е най-голямата управляваща партия… Нали виждате, че има избирателно поведение, което сами виждате, че се дължи просто да свети в медиите по някакъв начин и нищо повече не очаквайте от него. Нито ще излезнат, нито нищо. За тази работа се иска както се казва “дупе”.

И все пак как ще коментирате думите на г-н Марешки, че не изпълнявате своята предизборна програма?

Не ми е приятен да го коментирам, да го гледам. Не е той човекът който ще прави оценка на изпълнението на предизборната ни програма. Знам какво съм направил до момента, мога да ги изредя нещата, които съм постигнал, и които не са правени 30 години, така че на тоя няма да му се обеснявам въобще.

Тоест, Вие продължавате да твърдите, че неговата регистрация не е важна, и, че това за Вас няма значение?

Никакво значение няма.

Интервю на Веселин Вълчев, Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.