Слави Трифонов учредява партията си на 5 октомври
Общество ОРГ

Слави Трифонов ще учреди своята партия “Няма такава държава” на 5 октомври 2019 г. в “Рейнбоу Плаза” в София. Доскорошния тв водещ и продуцент написа учредителна декларация, в която иска прякото избиране на българския омбудсман и на главния прокурор.

Какво се знае до момента

Засега е ясно, че политическата формация на Слави Трифонов ще се бори за намаляване наполовина на депутатите, за изцяло мажоритарна избирателна система, пряко гласуване освен за главен прокурор и омбудсман – и за  областните директори на полицията. И още – за електронен дистанционен вот и задължително участие в референдуми.

В декларацията се говори още за достойни доходи, защита на семейните ценности, реформиране на образователната и на здравната система и за премахване на партийното влияние върху българското правосъдие.

Слави Трифонов и местните избори

Партията на Трифонов най-вероятно няма да участва в предстоящите местни избори. Причината е в това, че срокът зда регистриране на кандидати е само 6 дни след 5 октомври, когато политическата формация ще бъде регистрирана. Тоест, няма как партията да се сдобие с нужните документи за такъв кратък срок.

По закон, за да бъде учредена дадена партия, изборната декларация за нея трябва да бъде подписана от минимум 50 души. Колко точно са подписалите и кои са все още не е ясно.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.