Пускат отново ТЕЦ “Перник”, РИСОВ ще дежури 24ч. в ТЕЦ “Република”
ТЕЦ Перник
Общество ОРГ

ТЕЦ “Перник” ще заработи и до вечерта гражданите на града ще имат топла вода, заяви тази сутрин Любомир Спасов, който е директор на „Топлофикация” – Перник.

 

“Ние се готвим за разпалване. Балите слама, заради които бяха спрени те са предадени на друга топлофикация, която има разрешение и възможност да ги изгаря. Извън това мога да кажа, че няма как сламата да причинява замърсяване на въздуха, особено в горивна станция, която е пригодена за въглища”, заяви Спасов.

По повод изказането, проверяващия на терен от РИСОВ, в случая Анелия Дренска заяви следното:

“Факт е, че въпросната такава е неразрешено гориво в сегашното действащо комплексно разрешително на „Топлофикация Перник”. В този смисъл използването й е нарушение. Не може да направи сравнение дали въздухът в Перник е по-чист след спирането на парогенераторите.

„Топлофикация – Перник е едно от проверяваните дружества във връзка със сигнали за замърсявания на въздуха, които получаваме. Тя е санкционирана за открити нарушения, а в момента продължават проверките в други такива. В ТЕЦ „Република” пък ще има 24-часови дежурства на служители на РИОСВ – Перник, завърши служителката на РИОСВ Перник.

Кметът на Перник пък – Вяра Церовска, заяви, че липсата на топла вода е проблем за града.

“Липсата на топла вода в Перник беше проблем, за който намерихме решение. Поне ТЕЦ – Перник да работи, защото това наистина е от определящо значение за нашия град. И за здравето, и за спокойствието. За нас е важно ТЕЦ-а да работи, разбира се по правилата”, завърши градоначалникът в интервю пред медиите.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.