Присъдата на Иванчева показва, че мафията възтържествува, категоричен е бившият пиар на район “Младост”, предстоят протести
Борислав

Мафията в държавата възтържествува. Това заяви пред Общество.ОРГ бившият пиар на район “Младост” Петър Кърджилов по повод осъдителните присъди на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Ето цялото интервю с Кърджилов:

Г-н Кърджилов, как ще коментирате осъдителните присъди на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров?

Ще коментирам по следния начин – оказа се, че мафията, която се е сраснала с държават, се е сраснала и със съдебната система. Интересно е, че за обвинението за получаване на подкуп, тоест за намерените пари в колата, Иванчева и Петрова са оправдани. Осъдени са на базата на искане за 187 000 евро, за което фактически няма никакви конкретни доказателства. Факт е, че съдебната система е подвластна на тази тоталитарна власт, която наблюдавеаме в момента на триумвирата Борисов-Пеевски-Цацаров. Факт е, че поради кандидатурата на г-жа Иванчева за европейските избори и поради тяхното намерение да заведат дело срещу зам.- главния прокурор Иван Гешев, е издадена тази присъда, която по всичко пролича, че е съставена и произнесена под натиск.

Как бихте определили целия процес срещу Иванчева и останалите?

Като кошмар. Това е един кошмар за българската демокрация и е една гавра за цялата гражданска воля за промяна и за достоен живот.

Според вас изкупителни жертви ли са осъдените и ако да на кого?

Жертви са на всички тези с апартаментите, с далаверите, със сметките в офшорни зони. Жертви са на всички от ГЕРБ, ДПС, БСП, на цялото политическо и икономическо статукво – олигарсите и строителната мафия. Целта е просто гражданите да бъдат смачкани и съсипани.

Общество.ОРГ разбра, че организирате серия от протести в защита на осъдените. Кога и къде?

Точно така. Още днес в 18:30 се събираме пред сградата на Европейския парламент и Европейската комисия на ул. “Раковски” в София. Призоваваме хората да се присъединят към нас. А политиците да се готвят за нови протестни действия всеки ден.

Спечели ли някой и кой от целия скандал Иванчева?

Разбира се. Спечели статуквото на мафитизираната система. Спечелиха Борисов, Пеевски, Цацаров и Цветанов, всички тези, които се гаврят с българските граждани.

Присъдите все пак могат да бъдат обжалвани. Вярвате ли, че може да се стигне до оправдателни? 

Със сигурност не и на втората истанция, която доказа Апелативния специализиран наказателен съд, че всички там са хора на същото мафиотско статукво. Това стана, знаете много добре историята, когато мерките бяха незаконно променени от Апелативния съд, за което проверка направи Лозан Панов – председателят на Върховния касационен съд. Интересно е и нещо друго – прокуратурата не разселдва нито един от десетките сигнали, които са за над 60 милиона лева за злоупотреби в “Младост”. Сигнали, които Иванчева и Петрова заедно са подали.

Интервю на Борислав Петров, Общество.ОРГ

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.