Премиерът Борисов коментира сутрешното “замлъкване” на БНР като безобразие (ВИДЕО)
Общество ОРГ

Министър-председателят Бойко Борисов коментира пред журналисти в Русе отстраняването от ефир на журналиста от БНР Силвия Великова като “безобразие”.

Главанаци! Това е точната дума. Имам чувството, че го правят нарочно“, каза премиерът, а на въпроса кой го прави отвърна “И аз не мога да схвана кой!

Коментар на Бойко Борисов покрай скандалите в БНР

Министър-председателят Бойко Борисов откри изцяло обновената сграда на СУ „Панайот Волов“ в Бяла, за която правителството отпусна 3,600 000 лв. и коментира днешния случай със спрения ефир на БНР, поради който журналистката Силвия Великова беше върната на работа, но шефа на Хоризонт подаде оставка, след 1 ден престой на поста. Въпросът отново е #KOЙ

Posted by Obshtestvo on Friday, September 13, 2019

 

Вчера Великова беше отстранена като водеща на предаването “Преди всички” по “Хоризонт” и от ресора си – съдебна система, но вече е върната на работа. Чрез Фейсбук тя обясни, че натискът за свалянето й от ефир е бил толкова силен, че заплашвал едва ли не радиото.

Тази сутрин във времето на предавенто на Силвия Великова Националното радио замлъкна. Обясни това с “профилактика”. Малко по-късно пред деня пред сградата на БНР на протест в защита на свободата на словото се събраха десетки журналисти.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се е обадил още вчера на Великова като научил за отстраняването й, за да провери дали е вярна тази информация

Двамата се познавали лично още от времето, когато той е бил главен секретар на МВР, а тя е отразявала работата му. От тогава двамата се поздравявали по телефона за празници и поддържали “нормални човешки отношения”.

Министър-председателят каза, че не познава директора на БНР, но е помолил да му предадат, че през парламентарната група на ГЕРБ ще му поиска оставката, ако не “оправи това безобразие” и не върне журналистката на работа.

Генералният директор на БНР Светослав Костов

 

Оставката обаче си подаде временно изпълняващият длъжността директор на програма “Хоризонт” Николай Кръстев. Той беше назначен на поста в четвъртък.

И. д. директор на “Хоризонт” Николай Кръстев

 

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на случая с липсата на сигнал на БНР.

Общество ОРГ
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.