Политологът Първан Симеонов: Оставката на Цветанов беше очаквана
Общество ОРГ

Политологът от “Галъп интернешънъл” Първан Симеонов коментира пред Общество ОРГ оставката на Цветан Цветанов. Припомняме, че по-рано днес Цветанов освободи всички ръководни постове на ГЕРБ, които заемаше. 

Г-н Симеонов, как бихте коментирали днешната оставка на Цветан Цветанов от всички постове?

– Оставката на г-н Цветанов не е новина за нас. Ние ясно казахме, че покрай “Апартаментгейт” Борисов ще изтласква Цветанов и ще започне си връща контрола върху партията. Борисов започна лично да управлява всичко в партията. Цветанов беше леко избутан, а премиерът започна да говори даже за структури – нещо, което никога не е правил преди.

– Какво смятате, че е бъдещето на ГЕРБ? Цветан Цветанов безспорно е една от ключовите фигури. 

-Борисов разбра едно много важно нещо на тези избори. И то е, че ако не поиска да се свали от власт, трудно може някой друг да го направи.  ГЕРБ има силни фигури и Борисов вероятно осъзнава, че няма как винаги да е начело и че трябва да направи така, че делото му да бъде продължено с успех. Много малко са партиите, които са оцелели, след като лидерът, който ги е олицетворявал, е напуснал. Борисов трябва да измисли и това.

Ще се отрази ли според вас тази оставка негативно на ГЕРБ? И допускате ли, че Цветанов може и да напусне партията и да създаде алтернативна?

– Борисов смята, че това е рестарт. Трудно ще има оставка с по-голям мащаб от тази на Цветанов. ГЕРБ отдавна са доказали, че успяват да превръщат дефекта в ефект, успяват да прочистват нещата. За мен няма никакво съмнение, че Борисов ще продължи в тази посока. Това е опит да къса опашката.

Общество ОРГ

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.