Почти милиард от незапочналата тол система за изграждане на път и свлачища
Министерски съвет
Общество ОРГ

На днешното си редовно заседание – Министерският съвет отпусна 420 милиона лева от бъдещите приходи на все още незапочналата тол система за модернизацията на пътя Ботевград – Мездра.

Припомняме, че преди по-малко от месец Ви информирахме за обществена поръчка на АПИ на стойност 460 млн. лв. отново свързана с Ботевград, но този път за модернизация на пътя Видин – Ботевград.

Ето какво гласи решението на МС от днес (снимката е от прессъобщение на правителствената пресслужба, можете да я увеличите чрез кликване):

От Монитор сигнализираха, че според тяхна информация други 447 милиона са отпуснати за укрепване на свлачища. Парите по това направление отново са от бъдещите приходи на тол системата за период 2020-2021г. Интересно, но факт – двете суми правят около милярд лева. Явно тол системата ще има безлимитни приходи, и то сигурни!

Интересна е “схемата” за обосноваване на даване на пари от сметка, в която няма нищо. Българския народ има една поговорка за такива неща, а именно, “че се прави сметка без кръчмар”.

Ето и потвърждението на МРРБ по отпуснатите пари от бъдещия бюджет на тол системата:

Не е лошо да се правят, преправят и модернизират пътищата у нас, със сигурност има много голяма нужда от такива дейности. Лошо е обаче “сметките да се правят без кръчмар”, и всъщност бъдещи, евентуални приходи да бъдат харчени така, сякаш те са сигурни и са тук.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.