Почивен петък за депутатите: Парламентът не събра кворум, а виновници дебнат отвсякъде
Общество ОРГ

Тази сутрин депутатите не събраха кворум, за да започнат работа в пленарната зала. Това се случва само ден след като гласуваха промени в Закона за здравето.

Днес парламентът приличаше на българското Черноморие в очакване на туристи. Явно изморени от “тежките дебати” вчера, депутатите вече са обхванати от ваканционно настроение. Част от тях ги нямаше, друга част беше в залата, но явно не й се работеше.

Това не се хареса на Цвета Караянчева, която свиква извънредно заседание на Народното събрание на 16 юли, вторник, от 14:00

Парламентът има само още три седмици работа. Ясно, че на някои им се почива вече и често отсъстват, но това не е добре. Моля всички да се мобилизират“, заяви председателят на НС.

В кулоарите на парламента Караянчева допълни, че е “обидно, че това се случва именно днес, когато се честват 28 години от приемането на Конституцията!”

Причината за липсата на кворум?

Тази сутрин българският парламент НЕ СЪБРА кворум след цели три опита и така днешната му работа “удари на камък”. Кои бяха виновниците, можете да видите в снимката по-долу.

При третия опит в залата се регистрираха 120 народни представители при необходими 121. Липсващите 7 човека от ГЕРБ, 3-ма от Обединени патриоти и празният стол на починалата преди няколко дни депутатка от ГЕРБ – Снежана Дукова дадоха резултат и кворум все така нямаше. Депутатите от БСП и ДПС бяха в парламента,  но не се регистрираха, а за наличието на работен ден в Народното събрание не помогнаха и 7-те регистрирали се депутати от Воля и 2 независими депутати.

Засега от Атака не бойкотират парламента, като днес всички техни представители бяха “на линия” начело с Волен Сидеров.

Въпреки липсите си обаче, управляващите обвиниха опозицията в липсата на кворум, затова, че на първо четене трябваше да се приемат промени в Изборния кодекс за отмяната на машинно гласуване, а от БСП и ДПС ги бойкотриат.

Пълният списък на регистрираните депутати в НС днес, може да видите – ТУК

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.