Пламен Георгиев не стана прокурор, но става консул във Валенсия
Общество ОРГ

Правителството назначи бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България във Валенсия. Той заменя на поста Цветелин Цолов.

Решението е било взето на 9 август на закрито заседание

Информацията е публикувана в Правителствената информационна система

Припомняме, че Георгиев подаде оставка като шеф на КПКОНПИ в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание.

Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София. Проверка на НАП e показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е изрядно, обяви тогава той.

Дни след като Пламен Георгиев бе освободен от КПКОНПИ, ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в Специализираната прокуратура. Назначението му бе от 1 август.

Две седмици по-късно вече е консул в Испания.

Общество ОРГ
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.