От “Пирогов” отричат да имат общо с диагностицирането на Стайко Стайков
Венера Върбанова

Тиражираните твърдения, поставящи под съмнение професионалната обективност на екипа на болница “Пирогов”, при изготвянето на медицинска експертиза на лица, които са публично известни, са лъжа, която цели манипулиране на общественото мнение, създаване на негативни нагласи към лекарското съсловие и общо недоверие в институциите.

Това заявяват от пресцентъра на спешната болница по повод публикации.

От “Пирогов” са категорични, че Стайко Стайков е бил диагностициран и освободен от ареста от специалисти и от лечебно заведение, които нямат нищо общо с болница “Пирогов”.

Лекарите на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” често са търсени като експерти по съдебни дела поради високия си професионализъм, компетентност и опит, особени при тежки и комплицирани случаи, заявяват още от болницата.

“Ръководството на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” ЕАД категорично отхвърля правените в подобни материали внушения и намира за напълно неприемливо имената на водещи специалисти от лечебното заведение да бъдат замесени в такива инсинуации. Такива публикации са лъжа, която цели манипулиране на общественото мнение, създаване на негативни нагласи към лекарското съсловие и общо недоверие в институциите.

“Пирогов” и специалистите, които работят в болницата, винаги са били и ще бъдат сред важните стълбове на системата на здравеопазване и ще продължат да изпълняват отговорно професиналните си задължения”, подчертават в позицията си от болница “Пирогов”.

Припомняме, че синът на бизнесмена Миньо Стайков – Стайко, беше пуснат под домашен арест заради влошеното си здравословно състояние. След като не се яви на предишното заседание на съда, адвокатът му обясни, че довереникът му е в болница. От своя страна магистратите поискаха 8-членна медицинска експертиза на здравословното му състояние.

Стайко Стайков е обвинен по дело за данъчни престъпления за близо половин милион лева, за участие в организирана престъпна група, за контрабанда на цигари и пране на пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.