Нов абсурд: Окръжният съд в Кърджали върна книжката на Местан въпреки убитото бебе
Лютви Местан
Общество ОРГ

Окръжният съд в Кърджали отмени решението на Окръжна прокуратура  –  Кърджали за вземане на книжката на ексдепутатът и партиен лидер на ДОСТ – Лютви Местан. Така на практика магистратите върнаха книжката в ръцете на Местан, който уби бебе на пътя за ГКПП Маказа.

Припомняме, че след инцидента прокуратурата в Кърджали обяви, че отнема временно свидетелството за управление на МПС на Лютви Местан, докато днес постановлението беше отменено с мотивът, че единствена причина поради която трябва да се задържи книжката на Местан към момента е, че той може да извърши ново престъпление с нея. Според окръжните магистрати обвиненията не постигат яснота в какво друго престъпление може да спомогне книжката на Местан, както и доказателства, че е извършено престъпление с особена опасност за обществото.

Към този момент това решение на окръжния съд в Кърджали не е окончателно, съобщиха от местната прокуратура за Общество ОРГ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.