На път за Пловдив Борисов инспектира виадуктите на “Тракия”
Венера Върбанова

Днес, на път за Пловдив, премиерът Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадуктите на автомагистрала „Тракия“, разположени при 13-ия, 15-ия и 20-ия км. Заедно с него са и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Именно последният му обясни, че ремонтите включват фрезоване на асфалтобетонова настилка, разкъртване на замазка и бетонова плоча, и тротоарни конзоли, демонтаж на дилатационни фуги, демонтаж на оградни съоръжения и др. Нанков увери министър-председателя, че ще бъдат спазени определените срокове за завършване на ремонтите на трите съоръжения. По предварителни изчисления движението по виадукта при 20-ия км трябва да бъде възстановено на 30 юни, по съоръжението при 13-ия км – на 1 юли, а по това при 15-ия км – на 2 юли. Стана ясно, че са планирани за ремонт и връхните конструкции на левите плътна на съоръженията, като в зависимост от ремонтната програма на АПИ, те ще бъдат извършени през есента или пък идната пролет.

След като сам се увери как върви ремонта на “Тракия”, Борисов отпътува към Пловдив, където заедно с премиера на Северна Македония – Зоран Заев заедно ще открият втория икономически форум в града под тепетата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.