Кметовете на “Демократична България” искат самостоятелни бюджети
Районните кметове на Демократична България настояват за самостоятелни бюджети
Общество ОРГ

Групата на “Демократична България” в столичния общински съвет и районните кметове на обединението в София ще работят за повишаване на финансовата самостоятелност на районите, в които работят. Това заяви новият кмет на район “Средец” в столицата Трайчо Трайков.

Трайчо Трайков – кмет на район “Средец” в София

 

“Демократична България” има 12 представителя в местния парламент и осем кмета на райони

Трайчо Трайков припомни, че районните общини са второстепенен разпоредител с бюджетни средства. Около 90 на 100 от отпусканите пари от Столичната община отиват за разплащане на общински задачи. Това са училища, детски, градини и лечебни заведения.

Кметът на “Средец” Трайчо Трайков подчерта, че районните кметове трудно могат да осигурят финансиране за решаване на текущи проблеми

Решението?

Най-добрият вариант ще бъде по закон да разполагаме с делегиран бюджет, който да се формира като част от приходите на района“, каза Трайков.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е заявила, че е склонна да разгледа въпроса за финансовата самостоятелност

От “Демократична България” заявяват, че първата промяна, за която ще се борят в Столичната община ще бъде прозрачност на всичко, което се случва. Това се отнася както за общината, така и за Столичния общински съвет.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.