Изпускамe инвестиция за милиарди, “Фолксваген” отива в Турция
Общество ОРГ

Новият завод на “Фолксваген” ще бъде изграден в Турция, като решението е взето късно снощи. Общество ОРГ научи от свои източници, че Турция е спечелила пред България. Инвестицията за няколко милиарда отива в Измир.

Основната причина за това е натискът на Катар

Катар държи 17% от акциите на „Фолксваген“. До последно страната ни е била фаворит, но Турция е предложила по-голяма държавна финансова подкрепа и безплатен терен.

Наскоро лично шефът на „Фолксваген“ Херберт Дис обиколи България и Турция, за да прецени сам къде да бъде новият завод. Той се е срещал и с бизнесмени във Виена, като е опитал да ги убеди да подпомогнат с инвестиции избора на България. За жалост, не е успял.

В новия завод край Измир ще се произвеждат автомобили от много марки на „Фолксваген“. В Турция компанията ще си партнира и с „Форд“ – решение, което се обсъжда още от началото на годината.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.