Само в Общество ОРГ: Хотелът на Арабаджиеви раздава безплатни нощувки – ще фалира ли веригата?
маринела хотел
Общество ОРГ

Хотелът на обвинените в данъчни измами Ветко и Маринела Арабаджиеви в столичния район Лозенец работи на загуба от месеци, разкри пред Общество ОРГ техен служител, пожелал анонимност.

Екипът на 5-звездния хотел, представян често като луксозното бижу на София, правил отчаяни опити да привлече гости, но опитите им все удряли на камък.

Неочаквана ваканция

Преди няколко седмици бе представена новата инициатива на Министерство на туризма “Неочаквана ваканция”.  Според условията на инициативата, всеки хотел или къща за гости може да се включи, но при резервация от две нощувки, трябва да зарадва гостите си с трета подарък.

Хотелът на Арабаджиеви е единственият от този тип в кампанията на Министерство на туризма

Така бонус освен за обикновения човек, който ще използва напълно безплатно услугите на хотела или къщата за гости една вечер,  ще има и за домакините. Те ще се радват на допълнителен, а защо не голям брой нови посетители, които да изпразнят семейната си касичка при тях. Екипът на Арабаджиеви побързал хотелът им да е сред първите, включени в проекта.

Проверка на Общество ОРГ показа, че в кампанията на ведомството на Николина Ангелкова  са се включили предимно малки хотелчета и къщи за гости, издигнати в провинцията. Единственият луксозен и скъп се оказва именно хотел “Маринела”.

Явно екипът им не е никак глупав, защото с един ход, удрят две мишени. Освен привличане на нови гости,  ще се опитат да поизчистят силно замърсения в последната година имидж на хотела, обявявайки колко са загрижени за българския туризъм, включвайки се в подобна кампания.

Минало незабравимо

Доскоро хотелът на Арабаджиеви домакинстваше 70% от събитията в столицата, сред които важни бизнес форуми, изложения, та дори и светски конкурси, сред които “Плеймейт на годината” и “Мистър България”. Из заведенията, които се помещават на територията му,  забелязвахме някои от водещите политици, както и редица мастити бизнесмени, заобиколени от здрави мъжаги със слушалки.

Общество ОРГ припомня, че именно в този хотел бяха настанявани делегациите, които идваха в България, докато страната ни председателстваше Съвета на ЕС.

“Преди се скъсвахме от работа, не можехме да си погледнем телефоните, а сега имаме време да решаваме кръстословици и само гледаме часовника дали е станало време да си ходим”, допълни пред медията ни служителят на хотела.

И още отстъпки

Общество ОРГ забеляза, че екипът на хотела прави щедри отстъпки и на сайтовете за настаняване. Ако решим да наемем стандартна стая в хотела за 12 май например, и направим резервацията през официалния сайт на хотела, ще се бръкнем с 225 лева. Ако я направим чрез друга платформа обаче, може да отседнем и за 184 лева.

Най-скъпо е да запазиш стая през сайта на хотела

Ще успее ли управленският екип да се справи с тежката финансова ситуация, в която е изпаднал хотелът, на този етап е въпрос без ясен отговор. Още повече, че собствениците Ветко и Маринела са задържани, както и техният син Вълчо, чиято гаранция от 500 000 лева се оказа твърде висока за свободата му, поне засега. Това е разбираемо, имайки предвид, че кутиите от обувки, пълни с банкноти от по 500 евро, вече не са в техни ръце.

Димитър Маринов, Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.