Говорителят на ЦИК: Ако искате да подкрепите лидера на дадена партия, гласувайте с преференция за него
Александър Андреев
Общество ОРГ

Говорителят на ЦИК – Александър Андреев, заяви, че ако на евроизборите през 26 май тази година искаме да подкрепим лидера на дадена партия, то въпреки лидерското му място, ще трябва да гласуваме за него чрез префернциален вот.

“В тези избори първият няма никакво предимство пред вторият. Тоест, ако искате да гласувате за водача на листата на дадена партия, гласувайте за него чрез преференциалния списък”, заяви Андреев и продължи

“Няма да затваряме никакви търговски обекти. Клиповете с указанията за гласуване вече могат да бъдат намерени на нашата страница (можете да видите видеоклиповете под материала). С последните изменения преференциите ще са от 101 до 117, а по този начин ще се избегне дублирането между цифрите на партиите и преференциите. Всичко по организирането на изборите върви нормално. Няма да има забавени неща, които няма да се случат за изборите, а е трябвало да се случат”, допълни той и обеща”:

“Костинброд няма да се случи отново, защото това няма как да се случи, защото бюлетините вече се печатат само в БНБ, тя може да отдаде на подизпълнел отпечатването, но сигурността на това нещо е гарантирано от законодателя”, обеща говорителят на ЦИК и завърши:

“3000 са секциите с машинно гласуване, къде ще бъдат разположени те, хората ще могат да проверят на нашия сайт. Наемът за една от тези машини в изборния ден струва 3000лв”, отговори на въпрос на водещата на предаването “Лице в лице”, Андреев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.