От ГЕРБ избраха Здравко Димитров за кандидат-кмет на Пловдив
Общество ОРГ

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров ще е кандидатурата на ГЕРБ за изборите в Пловдив. Това научи Общество ОРГ от сигурни източници.

Здравко Димитров се срещна с премиера Бойко Борисов, с когото беше обсъдена стратегията за изборите.

Кой е Здравко Димитров?

Областният управител на Пловдив е роден през 1963 година. Има бакалавърска степен по спортна педагогика и магистърска по публична администрация от ПУ „Паисий Хилендарски”, както и магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов. Семеен е, има две деца.

От 1981 до 1991 г. е състезател по баскетбол. Играл е за ЦСКА, за „Академик и за Националния отбор. След края на спортната си кариера започва частен бизнес.

Зако, както го наричат приятелите, е сред учредителите на ГЕРБ в Пловдив, като от 2007 до 2011 година е кмет на район „Западен”.

На последните местни избори през 2015 година Димитров е независим кандидат за кмет, подкрепен от Реформаторския блок. След това е назначен на поста областен управител.

Чрез кандидатурата на Здравко Димитров, ГЕРБ се отказа да номинира за трети мандат сегашния кмета на Пловдив Иван Тотев.

Общество ОРГ
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.