Генералният директор на БНТ е аут след като днес получи присъда за 1г. и 3 месеца лишаване от свобода
Общество ОРГ

Генералният директор на БНТ – Константин Каменаров беше осъден на 1г. и 3 месеца лишаване от свобода от Софийския градски съд. Присъдата стана ясна днес, а причината е, на 2 ноември – 2017 г. съдия Марина Манолова от Софийския районен съд призна Каменаров за виновен, след като на 23 юни 2016 г. около 3.50 ч е управлявал колата си с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2  промила, установени с кръвна проба, след като Каменаров е спрян за проверка и тестван с дрегер. Освен наказанието Каменаров ще трябва да плати и 600 лв глоба. Присъдата е на първа инстанция, а било то ефективна или не, това задължава СЕМ да го освободи от поста му на генерален директор на БНТ.

Защитата на Каменаров посочва, че в записаните от него обяснения пред съда, той е написал, че се е прибирал около 23:50 и е пил само едно уиски за да се отпусне.

“Деянието е извършено с пряк умисъл, като подсъдимият е съзнавал общественоопасния му характер, предвиждал е настъпването на неговите общественоопасни последици – че управлява МПС под въздействието на алкохол с концентрация над 1.2 промила, и е искал настъпването на тези последици, като умишлено е започнал да управлява моторното превозно средство независимо от употребения от него алкохол”, пише в съдебното решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.