Фандъкова спечели балотажа в София с 4 % над Манолова, тя иска касиране на изборите
фандъкова-манолова-избори-софия-балотаж
Общество ОРГ

При обработени 100% от протоколите в София, за досегашния кмет от ГЕРБ Йорданка Фандъкова са гласували точно 209 542 избиратели или 49,98%. За Мая Манолова гласувалите са 189 176 избиратели или 45,13%. С „не подкрепям никого” са гласували 20 493 граждани на столицата.

софия-избори-балотаж-манолова-фандъкова

От щаба на Мая Манолова заявиха, че искат касиране на изборите. Причината: малката разлика в процентите между Фандъкова и Манолова

Една от основните причини е сериозното разминаване между предварителните и отчетените резултати. По думите на Манолова разликата между нея и Йорданка Фандъкова се е стопила драстично за часове. Тоест, има сериозно разминаване между предварителните и реалните резултати.

Никола Вапцаров-председател на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова
Само за 2 часа през изминалата нощ разликата между двете дами се е стопила от 12 на 3%, заяви Мая Манолова

От нейния щаб имат и съмнения за честността при броенето на гласовете. Късно снощи председателят на инициативния комитет на Мая Манолова Никола Вапцаров не беше допуснат до зала “Арена Армеец”, където се приемат изборните книжа.

полина-витанова-председател-на-избирателната-комисия-в-софия
Полина Витанова – председател на Общинската избирателна комисия в София

 

Председателят на ОИК-София Полина Витанова коментира, че касиране на вота няма да стане, защото избирателната комисия е спазила закона и изборния кодекс.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.