Две силни земетресения удариха Атина: Български туристи разказват за преживяното (ВИДЕО)
Общество ОРГ

Две силни земетресения удариха Атина днес. Първият трус беше 5, 3 по Рихтер, а след него последва и втори. Към момента няма данни за пострадали хора.

Български туристи, които са на ваканция в гръцката столица разказват за преживяното

Пазарувахме в един супермаркет и докато плащахме целият магазин буквално започна да се тресе, стените се мърдаха. Всички хора се паникьосахме и започнахме да тичаме, за да излезем навън. Беше много страшно“, разказва ни Венета Костова. Тя и още няколко българи са на пътешествие с кола в Гърция.

Борис Илиев ни разказва за втория трус. Той е със силамагнитуд 4.6 ро Рихтер. Заварва го в хотела.

Повечето хора бяха навън след първия трус, но аз не. Слизах по стълбите и изведнъж чух звук все едно стена се чупи. Целият хотел се тресеше. Продължи няколко секунди и след това вече ни изкараха всички навън“, споделя ни Борис.

Това е най-силното земетресение в Атина от 20 години насам. През 1999 г. трусът с магнитуд 5.9 и с епицентър в планината Парнита уби 143 души.

Като по чудо този път жертви и тежки имуществени щети няма

Според сеизмолозите причината за това е, че макар и силно – земетресението е било близо до земната повърхност, което обикновено не го прави разрушително.

Борислав Петров, Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.