Директорът на Държавен фонд Земеделие се оттегля от поста си: Кой е новият?
Общество ОРГ

Васил Грудев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие”.

Васил Грудев

 

Това става факт, след като досегашният шеф на фонда Живко Живков подаде оставка. В мотивите за решението си той посочва, че иска да бъде запазен имиджът на фонда.

Живко Живков

 

Кой е Грудев?

Васил Грудев е бивш заместник-министър в земеделието и бивш служебен такъв. Към настоящия момент е съветник по еврофондовете при министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Припомняме, че на 16 юли Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен фонд „Земеделие“

Управителният съвет на фонда, който заседава в МЗХГ извънредно, прие и оставката на заместник-изпълнителния директор Калоян Костадинов. Костадинов беше арестуван преди дни. На заседанието бе освободен и заместник-изпълнителният директор Георги Динев. Управителният съвет избра за заместник-изпълнителен директор Иван Капитанов.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.