Далавери с обществена поръчка? Внесоха обвинителния акт срещу бившия зам.-кмет Евгени Крусев
Общество ОРГ

Обвинителният акт срещу бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев беше внесен от Специализираната прокуратура в Специализирания наказателен съд. Крусев е обвинен за нарушения на Закона за обществени поръчки.

Както Общество ОРГ вече писа, завеждащият ресор “Транспорт и транспортни комуникации” в Столичната община се сдоби с държавно обвинение.

Евгени Крусев ще бъде съден заради това, че е допринесъл за облага на фирмата “Джи Пи Груп” АД и за щети на Столичната община. Според обвинението това е станало “след съществено изменение на сключен договор за обществена поръчка.

Става дума за промяната на носещата конструкция на трамвайния релсов път с контактна и кабелна мрежа по улица “Алабин” и улица “Граф Игнатиев” в София

На дружеството са били заплатени строително-монтажни работи на завишени цени в размер на 621 194,01 лева с ДДС. Изплатени са били още 298 669,54 лева с ДДС за неизпълнени количества и обеми.

Обвинението твърди, че заместник-кметът е ощетил втората фирмата, участвала в обществената поръчка заради “Джи Пи Груп” АД, въпреки че цената за ремонта, предложена от другата фирма е била по-добра.

Очаква се Специализиваният наказателен съд да насрочи дата за делото срещу Евгени Крусев. Към момента той е с мярка за нетоклонение “Подписка”, като му е забранено да напуска България.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.