Цацаров разпореди проверка за мълчанието на БНР, ще я ръководи Гешев
Общество ОРГ

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил незабавно извършване на проверка за причините за спирането на излъчването на програма “Хоризонт” на БНР тази сутрин. Срокът на проверката е три дни.

От Българското национално радио обясняват спирането на сигнала с профилактика, но по обясними причини повечето от слушателите не вярват на това

“Профилактиката” на “Хоризонт” беше от 6 до 11 часа. Това е времето, в което трябваше да води отстраненият и впоследствие върнат отново на работа журналист Силвия Великова.

Проверката на прокуратурата започва, след като справка от Държавна агенция “Национална сигурност” информира, че така е създадена опасност за застрашаване на националната сигурност предвид статута на БНР като стратегически обект. Тоест, радиото е длъжно да информира и предупреждава незабавно гражданите при всякакви случаи на бедствия, аварии и кризи.

Проверката е възложена на ДАНС, Съвета за електронни медии (СЕМ) и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Тя ще се извърши под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Общество ОРГ
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.