БСП с опит да яхнат вълната: Внесоха законопроект за премахване на съкратеното производство и коментираха кандидатурата на Манолова
Общество ОРГ

Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира лаконично кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова за кмет на София. Нинова посочи някои от силните качества на Манолова, но не даде ясен отговор на въпроса дали партията й ще я подкрепи. Това щяло да стане ясно след седмица.

Ще чуете какво мисля за кандидатурата на Мая Манолова на 11 септември на Градската конференция и на 15 септември – на Националния съвет“, каза Корнелия Нинова. И допълни:

Нашата цел за местните избори – 100% повече кметове и 40% повече общински съветници.”

Макар Манолова да заяви, че се кандидатира като независим кандидат за кмет, тя се радва на доста широка подкрепа в БСП. Кристиан Вигенин например коментира, че не вижда по-добър кандидат за кмет на София от нея.

Разбира се, че трябва да бъде подкрепена“, каза и социалистът Атанас Мерджанов.

По-рано днес кандидатурата на Мая Манолова беше коментирана и от премиера Бойко Борисов. По неговите думи Манолова е била “успешен омбудсман” и двете заедно с Йорданка Фандъкова са “умни и амбициозни”.

Преди днешното заседание на Националния съвет на партията, Корнелия Нинова обяви, че от левицата са внесли законопроект, който премахва съкратеното производство и намаляването на присъдата при призната вина. Това е нещо, за което се заговори през лятото заради множеството криминални случаи на намалена вина и присъда при такива обстоятелства през годините.

“Стига само думи. Време е да спрем само с говоренето и да пристъпим към конкретни мерки. Вчера подписахме и внесохме закон, с който предлагаме да няма съкратено производство, при самопризнание да няма намаляване на присъдата от доживотна без право на замяна- в случаите на престъпления, които водят до тежки телесни повреди или смърт.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.