Бойко Борисов легитимира кандидатурата на Фандъкова за кмет на София и подписа отново със СДС (ВИДЕО)
Бойко Борисов, Фандъкова, СДС
Общество ОРГ

Бойко Борисов на практика легитимира кандидатурата на Йорданка Фандъкова за кмет на София, след като тя беше с него на подписването на коалиционното споразумение между него (ГЕРБ) и Румен Христов (СДС). Срещата премина с кратки изказвания на Фандъкова и Христов, които явно ще си партнират на изборите в София, и дълга финална реч на Борисов, който представи направеното според него за последнтие 10 години в София и на практика откри предизборната кампания на партията си. Ето какво казаха на срещата всички, като можете да видите това и във видеото по-долу:

 

Румен Христов
Румен Христов – председател на СДС

“Това е едно продължение на успешната кампания, която направихме на евроизборите.  Целта е да остане това обединение и ГЕРБ да остане първа политическа сила. Да имаме най-много кметове и общински съветници, защото смятаме, че десните управляват по-добре. Много се надявам както имахме разговор преди подписването, да постигнем споразумение за най-големите общини и градове в България, които са знакови десни общини –  София, Пловдив, Бургас, Стара Загора. Нашите структури имат тази възможност  и за всички други по-малки общини да работят заедно с ГЕРБ”, заяви председателят на СДС – Румен Христов.

Йорданка Фандъкова – кмет на София

“Аз вярвам, че обединението на”новата” и “старата” десница е не само необходимо, но и много важно, защото по този начин отговаряме на популизмът с реализъм и отговорност. С желание за промяна на българските общини.  Отговорност, защото днес е много важно тези, които искат да управляват общините да кажат кой точно стои зад тях.  Смятам, че ние ясно показваме нашите кандидати с желанието си да работят за общините и, че те зад гърба си имат много ясна политическа отговорност”, заяви кметът на София – Йорданка Фандъкова.

бойко борисов
Бойко Борисов – министър-председател на България и лидер на ПП ГЕРБ

“Ето, аз го подписах. Аз благодаря на СДС като най-старата партия в дясно, която е донесла демокрацията.  Винаги ни е било много приятно да работим с Вас, и никога не сме делили партиите на големи и малки, а на стари и най-вече партии с ценности. Общата ни ценност е ЕНП. И не случайно членството ни там изисква да избираш между политическите партии, които са от това семейство.

Специално за София мисля, че ще бъдат подли тези избори. И те ще бъдат такива не заради друго, а вече за установената практика да се прилепват колегите от БСП към някой кандидат за който те ще се договорят, ако е успешен, че е техния кандидат, а ако не е да бягат от него като дявол от тамян.  Какво значи за една такава партия, която непрекъснато иска повече и повече субсидии и все са им малко, да не издига собствен кандидат  за голям град. Имаш претенциите, че си алтернатива, а нямаш кандидат и подкрепяш някого. Затова, аз благодаря за големите градове ние просто сме длъжни да издигнем наши кандидати. Докато примерно за градове като Карлово или Кремиковци, Криводол – ние ще подкрепим издигнатите от Вас кандидати за да може тази работеща коалиция, както имахме успех на евроизборите да продължи и сега.

Аз мисля, че само ако започнем да изброяваме само направеното в София през последните 10 години даже няма да почна и с метрото, само да си спомним кризата за Боклука и как изглеждаше в Суходол. Колко чисто е в момента… Парковете, където нямаше 1 шадраван, 1  фонтан работещ, а сега как изглеждат… Да не говорим за задръстванията, които стигаха до телевизионната кула и на семинарията. Ами ако прибавим и южната дъга. Северната, западната тангенти. Сега заради отчуждението се бавим, но до 1-2 седмици и продължението на южната дъга. Нещо, което за райони като Младост пък и всеки петък и неделя с часове се чака на Горубляне на светофара.  Хората са обедени, че това ние можем да го направим и го правим. Град в който на практика няма безработица и в който най-големите индустриални мнощности и то в IT технологиите, в машиностроенето и икономиката имаме голяма добавена стойност. Технопарк, Кремиковци, индустриални зони…

Много скоро в София ще се преминава без светофари отвсякъде, независимо дали идваш от Скопие, Белград, Истанбул през тангентите. Така че да не говорим за училищата, детските градини, за всичко което беше изградено. На всичко това се противопоставя един бесен популизъм за това, че ще има някаква промяна. Промяна няма да има, а и няма какво да променят.  Ние помним каква беше Витошка, какво направихме  с града и какво беше. И 200км. нов водопровод оттук до Стара Загора си го представете – нов водопровод.  Нямаше канализации в Модерно предградие. Бяха септични ями. Изградихме над 60км метро. Нови трамваи, автобуси, тролеи. Защитавайки чистотата на въздуха, така че ако нашите колеги от ляво искат да водят политическа битка с нас е редно да си издигнат кандидат. Не приемам, че в най-големия град в България не могат да го направят, защото така било най-добре. Те така направиха ив Младост, пък след това Кадиев пръв се отказа от своя пръв кандидат.

Действително като партия ние сме дали пълна автономия на местните организации, така че да предложим направеното срещу популизма. Аз мисля, че като търсиш кусури винаги можеш да ги намериш. Аз живеех между “Каравелов” и “Граф Игнатиев” и помня какви бяха улиците.  Какви стари трамваи дрънчаха.  Не, че сега няма кой къде да се спъне, и, че не трябва да се поправя отново, но тогава само това можеше да направиш като вървиш по улиците, защото нямаше тротоари. Ако имаше шахта имаше 10 см. над тротоара. Затова хората искат да се направи повече и тук контрола трябва да бъде завишен.  Та, благодаря пак, че сме заедно, и пак казвам, ще се опитат да подведат избирателите и някои от нашите партньори, които иначе се считат за членове на ЕНП, но например не подкрепиха председателя на ЕНП, и 5-6 гласа не стигнаха. Търсете съмишленици, които ще търсят начини града да се подобрява все повече и повече”, заяви Бойко Борисов.

Общество ОРГ

1 коментар
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.