Борисов назначи нов заместник-министър
Общество ОРГ

Премиерът Бойко Борисов назначи Чавдар Маринов за заместник-министър ва земеделието. Той ще бъде дясна ръка на Десислава Танева, която наследи подалия оставка Румен Порожанов.

Чавдар Маринов като заместник-министър ще отговаря за осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство.

Също така ще е ангажиран и с управлението на дейността на риска и кризите, насочени към противодействие и компенсиране на щети при неблагоприятни и климатични събития.

Кой е Чавдар Маринов?

Чавдар Маринов е завършил Тракийския университет в гр. Стара Загора със специалност “Животновъдство”. Магистър е по “Финансов мениджмънт и маркетинг” от Висше училище по застраховане и финанси в София. В периода 2007-2017 г. е заемал редица експертни длъжности в Държавен фонд “Земеделие” и Министерството на земеделието и храните. От 2018 г. е изпълнителен директор на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.