Балонът с обещанията се спука: Атакисти превзеха уж безпартийната академия на Сидеров
Атака
Общество ОРГ

От седмица платени от партия Атака клипове взривяват ефира на водещите телевизии с призив за участие в политическата академия на формацията.

Става въпрос за политическо риалити, което се излъчва всяка вечер в ефира на партийната телевизия Алфа.  В него могат да участват всички, които имат 21 години, а победителите, опредени чрез смс-и от зрители, ще бъдат кандидати на партията за евродепутати.

Според призива, разпространяващ се надлъж и нашир, партия “Атака” предлага пълна свобода за кандидатстване.  “Без партийни активисти, без досегашни фигури, само нови и чисти лица – път на младите…”, призовава глас на журналистка от партийната медия.

Проверка на Общество ОРГ показа, че тези обещания са празни приказки. Още в първото издание на “Политическа академия Атака” се появи кандидат за кмет на партията на Сидеров от последните местни избори. Това е Димитър Димитров, чийто партийни плакати все още стоят в интернет пространството.

Той е бил кандидат за кмет на столичния район Сердика и кандидат за общински съветник, но не е получил необходимите гласове за победа. Освен това негови снимки се открояват на редица протести, организирани от Атака.

В следващите дни направи впечатление, че отново има кандидати, които са част от актива на партията, което от една страна обезсмисли прахосването на пари за рекламни клипове по водещите телевизии, а от друга превърна обещанията за нови лица в поредната политическа лъжа.

От Атака тълкуват  по друг начин ограниченията. “Раздадени са 10 000 флаера, имаме реклама в телевизията и във вестниците. Не може да ограничим хората, няма как да делим хората”, заяви пред Общество ОРГ пиарката на партията Анелия Дулева. Според нея обаче не може всеки да бъде кандидат, защото партията не можела да допусне хора, които са за мигрантите, джендърството и за санкции срещу Русия.

Вероника Иванова, Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.