“Артекс” съди водачите на протеста срещу “Златен век”
Златен Век
Общество ОРГ

Две от компаниите под шапката на строителната фирма “Артекс” ще съдят двама от основните организатори на протестите против строежа на небостъргача “Златен век” в столичния кв. “Лозенец”. Това обявиха за Общество ОРГ от пресцентъра на Софийския градски съд.

Припомняме, че строежът на небостъргача “Златен век” беше спрян след разследванията за т. нар. “апартаметнти на властта” и след серията от протести на хора от столичния квартал “Лозенец”, които бяха против строежа на небостъргача. Всичко това доведе до личната намеса на премиера Бойко Борисов.

От “Артекс Инженеринг” и “Артекс – Златен век” искат Никола Вапцаров и Мариан Башур да им изплатят по 100 000 лв. по всяко от двете производства, които строителните фирми са завели срещу тях в СГС.

Компанията заявява, че строежът е спрян незаконно и изчислява, че за всяка седмица след замразяването на 15 април 2019 г. губи по 120 000 лева

От “Артекс” твърдят още, че Башур и Вапцаров са накърнили репутацията на фирмата “чрез множеството свои медийни изявления, в които са разпространили клеветнически и обидни твърдения“.

Организаторите на протеста Никола Вапцаров и Мариан Башур, срещу които “Артекс” предяви искове за увреждане на репутацията, определят действията на строителната компания като “наказателна акция срещу гражданското общество“.

Общество ОРГ

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.