Ангел Джамбазки: Ще постигнем успех по пакета “Мобилност”
angel-dzhambazki-s-interviu-za-paketa-mobilnost-sled-sreshtata-s-bulgarskite-prevozvachi.obhtestvo.org
Общество ОРГ

По покана на ВМРО и евродепутатът Ангел Джамбазки се състоя среща между отзовалите се евродепутати, транспортния министър Росен Желязков, както и синдикатите на българските превозвачи по темата за предстоящите гласувания в новия състав на европарламента по отложения пакет “Мобилност”.

На срещата от Съюза на международните превозвачи и в частност Йордан Арабаджиев призоваха българските евродепутати да работят в пълен синхрон по пакета, както и да намерят възможно най-много съмишленици със сходни интереси.

Колкото по-често се срещаме, толкова по-добре и колкото по-малко говорим политически за вътрешна употреба, толкова по-добре. Страната ни е изправена пред нова институционална ситуация, защото всичко е ново, предстои нова Транпортна комисия, нов Европейски парламент и нови докладчици. Трябва да имаме нов подход на ниво Европейски съвет и Европейски парламент“, заяви Росен Желязков пред евродепутатите и превозвачите.

По-рано днес той либерализира международните автомобилни превози между България и Черна гора, като подписа спогодба заедно с министъра на транспорта и морските въпроси на Черна Гора – Осман Нуркович по темата.

След като заедно с някои от новите евродепутати от БСП  стигнаха до обща позиция, че ни трябва масово участие в новата Транспортна комисия и излагане на интересите ни от трибуната на европарламента, новоизбраният евродепутат от ВМРО – Ангел Джамбазки заяви, че изборите за Европейски парламент са свършили, а сега е време да се върши работа.

Ето какво каза той за Общество ОРГ:

Здравейте, направхме среща по наша покана с транспортния министър Росен Желязков, заедно с превозвачите и българските евродепутати. Идеята беше да стопим ледовете и да излезнем с обща позиция, която да защитаваме.

Мислите ли, че ще можете да си сътрудничите с новите български евродепутати, след като вече знаете кои са те?

Има един-двама, които ме безспокоят, но позволете ми сега да не казвам имена, за да не ги обвинявам предварително, но мисля, че с всички ще успеем да работим добре, и да изградим добра работа. Така ми изглежда.

Мислите ли, че ще можете да намерите и други съмишленици в европарламента, тоест евродепутати от други държави?

– Абсолютно! С поляците имаме отлична работа досега. С латвийците и литовците имаме отлична работа. Работим и с испанците доста добре. Тук всъщност е необходимо доста по-широко разтворено ветрило, защото ние сами не можем да се оправим. Трябва ни единомислието на много повече хора.

Какви са нашите шансове за “спечелване на инициативата” по пакета “Мобилност”?

– Имаме шансове, не са малки. Смятам, че можем да успеем.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.