Андрей Райчев вижда в Слави реален играч на парламентарните избори
Общество ОРГ

Във вчерашния празничен брой на “Шоуто на Слави”, водещият на шоуто и негов продуцент Слави Трифонов обяви, че предаването слиза от ефир окончателно, а   решението е изцяло негово. Причината била, че той и екипът му вече “не се чувстват част от медийната среда”. Дали този ход предвещава идването на политически проект, коментира социологът и политолог Андрей Райчев.

Какво мислите за решението на Слави Трифонов да свали “Шоуто на Слави” от ефир? Мислите ли, че той би създал политически проект?

– Трудно ми е да Ви отговоря на този въпрос, но така изглежда.  Очевидно пропуска европейските избори, но не пропуска кметските.

Каква би била подкрепата от обществото спрямо един такъв проект?

– Има реален шанс той да е водещ играч.

Спомняме си, че той беше с водеща подкрепа около гласуването за референдума и последните предсрочни избори, каква е ситуацията около евентуален негов проект сега?

– Да, по време на последния референдум беше така. Трудно ми е да кажа дали е останало нещо от този заряд. Имайте предвид, че това не е зестра да си я вземеш и да си я държиш. Доста бързо се губи и отслабва тази подкрепа, но той е достатъчно силен играч и не е невъзможно да я възстанови.

Кой е по-очакваният вариант, ако можем да говорим за такъв, при който той би създал свой политически проект, с партия от експерти, или със своя екип?

– Невъзможно е да се предвиди едно такова нещо. Само той би могъл да каже. Очакванията бяха той да се включи на европейските избори, но… очевидно ще си продължи до 31 юли предаването.

Въпреки всичко това, за което говорим, вчера в неговото изявление имаше и част, в която той каза, че засега “няма да прави нищо”, но не конкретизира какво има предвид. Мислите ли, че това може да се тълкува като отказ от политиката засега?

– Ако го казва, може и да се тълкува – да. Никой политик не казва, че няма да се занимава с политика, защото после ще му се наложи да се обръща към избирателите.

Да, но знаете, че сме ставали свидетели на доста такива примери.

– Аз очаквам, че ако той се яви на избори, ще е на парламентарните.

 

Интервю на Веселин Вълчев, Общество ОРГ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.