Ахмед Доган разширява още бизнеса си на морето
Ахмед Доган ТЕЦ Варна Пристанище
Борислав

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган утвърждава бизнеса си във Варна. Това ставя ясно от регистрацията на “дружеството” “Пристанище ТЕЦ Езерово“, което се явява дъщерна фирма на ТЕЦ “Варна”.

Както Общество ОРГ писа още през октомври 2018-а година, Доган вече не е само енергиен инвеститор, а и мениджър. Тогава от ново вписване в Търговския регистър стана ясно, че само няколко дни, след като беше вписан като мажоритарен собственик на ТЕЦ “Варна”, той влиза в борда на дружеството.

Общество ОРГ научи, че новоучреденото дружество ще управлява бъдещо търговско пристанище. Според наши източници в морската столица на България, Доган има идеята да изгради въпросното пристанище на мястото на въглищния ТЕЦ във варненския залив.

Източник на Общество ОРГ в “Пристанище Варна” заяви пред екипа ни, че идята на новата фирма е да се занимава с контейнерите и износа на зърно от пристанището. Приходите от този бизнес са в размер на около 60 милиона лева.

Кой ще управлява бизнеса?

Директор на “Пристанище ТЕЦ Езерово” ще бъде Данаил Папазов. Припомняме, че той беше министър на транспорта в правителството на Пламен Орешарски.

В края на 2017-а година купи ТЕЦ “Варна” чрез фирмата си “Сигда”. Малко след това прехвърли на Ахмед Доган мажоритарния дял на компанията.

Какъв е новият бизнес план?

Според нашите източници частното пристанище ще бъде по-дълбоко, с по-дълъг кей и с нови корабни места. Тоест, ще бъде по-модерно и по-функционално от държавното пристанище във Варна.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.