Медведев потвърди: “Росатом” ще се включи в процедурата за АЕЦ “Белене”
Венера Върбанова

“Росатом” ще се включи в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ “Белене”. Това потвърди премиерът на Русия Дмитрий Медведев в разговор с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя е на двудневно официално посещение в Москва, начело на парламентарна делегация.

По време на работната си среща в Дома на правителството двамата се обединиха около мнението, че са оптимисти по отношение на взаимоотношенията между България и Русия, като обсъдиха и възможностите за увеличение на стокообмена между двете страни.

Сред темите, които обсъждаха бе и проектът “Турски поток”. Руският премиер приветства работата по изграждането и разширяването на газовата инфраструктура в България и региона и изрази задоволство, че България ще участва в реализацията на разклонението на „Турски поток“ и в транзита на газ. Караянчева пък гарантира, че българската страна полага необходимите усилия за реализацията на проекта за изграждането на разклонението от „Турски поток“ към България и Сърбия, което страната ни предлага да се нарича „Балкански поток“.

Председателят на парламента не пропусна също да благодари на Медведев за решението на казуса с възможността българските студенти да работят почасово в Руската федерация. Срещата премина ползотворно, а в края й руският премиер изпрати поздравления на българския си колега Бойко Борисов.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@obshtestvo.org

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.