Ще арестуват ли министър на Пеевски, взел подкуп 2 млн. евро от грък?
Ще арестуват ли министър на Пеевски, взел подкуп 2 млн. евро от грък?
От 6 до 15 години затвор може да очакват действащ министър след като прокуратурата анализира аудио запис и други доказателства.
Христина Андреева

Министър, номиниран от Атака и “поставен” лично от политика – бизнесмен – Делян Пеевски е успял да ощети УниКредит Булбанк с 38 милиона евро в следствие на използване на служебно положение и извършване на недвусмислена банкова измама. Министърът е взел подкуп от 2 млн. евро след успешното разваляне на обезпечение по кредит, който е бил отпуснат от УниКредит – става ясно от аудио запис.

Очаквайте скоро официален отговори на въпроси по случая от Изпълнителния директор на ощетената банка – Левон Харпанцумян.  

Доказателства

Според източници от кулоарите на парламента става ясно, че аудио записът е между мъж от гръцки произход и български министър по време на фактическото предаване на подкуп в размер на 2 милиона евро за добре свършената работа.

Въпросният министър – на едно от най-важните министерства, които разпределят огромни европейски бюджети е често пряко обвиняван за използване на служебно положение. Негови колеги и бивши министри, като Бойко Ноев го обвиниха директно, че съдейства на организирана престъпна група за извършване на финансови измами и пране на пари.

Излизането му на показ в публичното пространство е знак, че “ще изгори по-бързо”, смятат негови колеги.

Последствия 

Според наши източници, записът от взимането на подкупа ще бъде предоставен до всички медии и прокуратурата съвсем скоро, а кога прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу министъра за подкуп зависи от мотивацията. Анализът на записа, свидетелски показания, както и публичният шум могат да създадат предпоставки за бързи мерки срещу “корумпираният” министър.   

Очаквайте подробности, имена, свързани лица и автентичен запис съвсем скоро.

1 коментар
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.