Ще арестуват ли министър на Пеевски, взел подкуп 2 млн. евро от грък?
Ще арестуват ли министър на Пеевски, взел подкуп 2 млн. евро от грък?
От 6 до 15 години затвор може да очакват действащ министър след като прокуратурата анализира аудио запис и други доказателства.

Министър, номиниран от Атака и “поставен” лично от политика – бизнесмен – Делян Пеевски е успял да ощети УниКредит Булбанк с 38 милиона евро в следствие на използване на служебно положение и извършване на недвусмислена банкова измама. Министърът е взел подкуп от 2 млн. евро след успешното разваляне на обезпечение по кредит, който е бил отпуснат от УниКредит – става ясно от аудио запис.

Очаквайте скоро официален отговори на въпроси по случая от Изпълнителния директор на ощетената банка – Левон Харпанцумян.  

Доказателства

Според източници от кулоарите на парламента става ясно, че аудио записът е между мъж от гръцки произход и български министър по време на фактическото предаване на подкуп в размер на 2 милиона евро за добре свършената работа.

Въпросният министър – на едно от най-важните министерства, които разпределят огромни европейски бюджети е често пряко обвиняван за използване на служебно положение. Негови колеги и бивши министри, като Бойко Ноев го обвиниха директно, че съдейства на организирана престъпна група за извършване на финансови измами и пране на пари.

Излизането му на показ в публичното пространство е знак, че “ще изгори по-бързо”, смятат негови колеги.

Последствия 

Според наши източници, записът от взимането на подкупа ще бъде предоставен до всички медии и прокуратурата съвсем скоро, а кога прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу министъра за подкуп зависи от мотивацията. Анализът на записа, свидетелски показания, както и публичният шум могат да създадат предпоставки за бързи мерки срещу “корумпираният” министър.   

Очаквайте подробности, имена, свързани лица и автентичен запис съвсем скоро.

1 коментар
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.

Може също да харесате

Британски министър подаде оставка заради Брекзит: Ужасяваща грешка

Братът на Борис Джонсън призова за втори референдум за излизане от ЕС

Изкуствен интелект ни избира перфектната половинка

Сродната душа ще бъде намирана чрез сложни изчисления, непосилни за човека